De uitvoering

De prachtige uitvoering van Bachs Matthäus Passion

 

Kaartverkoop v.a. zaterdag 1 oktober 2022

Zaterdag 1 oktober start de verkoop van de kaarten. Via de oranje button “Kaarten bestellen” komt u op de website van klassiekemuziek.nl die de kaartverkoop voor ons beheert.

De zitplaatsen zijn te verdelen over verschillende rangen. Onderaan treft u een schematische weergave aan van de verdeling.

Rangen & prijzen

Rang Goud: €110

Rang 1: €82,50

Rang 2: €63,25 (middenschip)

Rang 2: €55 (zijbeuk)

Rang 3: €42

Rolstoelplaats: €60

Reserveer nu alvast vrijdag 31 maart 2023 in uw agenda!

Reserveer op tijd voor de beste plaatsen

Vrijwel alle uitvoeringen van de Matthäus Passion door de  Johannes Leertouwer verkopen uit. Bovendien geldt: hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats. De zitplaatsen worden zorgvuldig op volgorde van binnenkomst in rangen ingedeeld en geplaceerd.

 

Voor vragen over reserveringen verwijzen wij u door naar de serviceafdeling van ons verkoopkanaal Klassiekemuziek.nl. Zij zijn te bereiken via  service@klassiekemuziek.nl

 

 

Plattegrond Grote of Andreaskerk Hattem 

Aan dit schema kunnen geen rechten worden ontleend. 

 

Plattegrond Grote kerk Hattem

De Philharmonie van Johannes Leertouwer

Het verhaal van de Matthäus Passion wordt neergezet in een kleine bezetting van vocalisten (die ook de koorpartijen verzorgen) en instrumentalisten in de sfeervolle Grote of Andreaskerk in Hattem op vrijdag  31 maart 2023.

Johannes Leertouwer & orkest verzorgt deze intieme uitvoering en laat de bezoeker de muziek voelen én beleven.

Het orkest bestaat uit professionele musici uit binnen- en buitenland, voor deze uitvoering aangevuld met diverse topsolisten. Dirigent Johannes Leertouwer was 20 jaar lang 1e violist van de Bachvereniging en voert de Matthäus Passion inmiddels al meer dan 30 jaar uit.

 

Solisten in 2023

Evangelist: Stefan Kennedy
Christus: Tom Sol

Sopraan: Mhairi Lawson en Klaartje van Veldhoven
Alt: Christopher Ainsly en Daniël Elgersma
Tenor: Matthew Long en Mark Bonney
Bariton: Robert Davies en Martijn Cornet

 

Lovende recensies

In 2015 kreeg de Matthäus Passion van Johannes Leertouwer lovende recensies en vijf sterren van de NRC. “De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het Paasverhaal heel dichtbij”.

Vorige jaar waren de reacties vanuit de bezoekers in Hattem overweldigend. Onderstaand een kleine greep:

“Wát een geweldige Matthaus Passion hebben jullie verzorgd!
Wij zaten recht tegenover Johannes Leertouwer en konden zijn betrokkenheid en enthousiasme heel goed zien. Maar dit was ook te merken aan de gehele groep. Alle complimenten aan alle organisatoren voor de uitvoering en de gehele organisatie”.

 

“We zitten nu thuis de Matthäus over te doen via spotify. Het haalt het niet bij de uitvoering die we gisteren hebben gehoord. De NPU hebben we vaker gehoord, maar zo mooi als gisteren nog niet eerder. Met volle teugen genoten vind ik bij de Matthäus geen passende kwalificatie. Tot in onze ziel gevoeld, is misschien beter. Heel goed gedaan, onze complimenten!”

“Ik was gister bij de Matthäus Passion. Ik wil graag laten weten dat ik waanzinnig genoten heb. Dít in Hattem!!! Wat fantastisch dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Zoveel moois op één avond. Fantastisch! Heel hartelijk dank!”

 

Onze sponsoren

Logo Patio Tuininrichting sponsor Matthaus passion
Logo KRC van Elderen Accountants & Belastingadviseurs
Logo Regiobank sponsor van de Matthaus Passion Hattem
Logo NTP groep sponsor van de Matthaus Passion Hattem
Logo De Graaf van Vilsteren garantiemakelaars
Logo Bij de jongens Hattem
Logo Architectenbureau Karssing
Logo Tea for you hattem
Logo Prins Bernhard Cultuurfonds
Logo Akkerhoeve uitvaarten
Logo Jager Kuiper advocaten

Meer informatie

 info@matthauspassionhattem.nl

Voor vragen over reserveringen verwijzen wij u door naar de serviceafdeling van ons verkoopkanaal Klassiekemuziek.nl. Zij zijn te bereiken via  service@klassiekemuziek.nl